AKTUELLA

AvvikelserMed anledning av covid-19 har vi vidtagit vissa åtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi bevakar utvecklingen kring corona och följer instruktioner och rekommendationer från ansvariga myndigheter. Vår högsta prioritet är alltid gästernas och personalens säkerhet.

Regeringens beslut om att begränsa allmänna sammankomster till max 50 deltagare och from den 24 november minska den till max 8 deltagare, som ett led i att hindra spridningen av coronaviruset omfattar inte campingplatser eller badhus. Vi har dock valt att begränsa antalet gäster i våra lokaler. Som gäst måste du själv göra en riskbedömning och fundera på om det känns säkert för dig och din familj att besöka oss.

När vi har öppet, är du inte ensam här och det kan i delar av badet vara mycket människor vid vissa tider under dagen. Vi vill påminna alla gäster att visa extra hänsyn till varandra och ha förståelse för att man ibland måste vänta eller avvakta på sin tur där köer finns.

Information- Lokala allmänna råd Örebro län
För att minska spridningen av covid-19 och utifrån de nya allmänna råd som beslutats av Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i Örebro län har Gustavsvik Resorts AB beslutat att stänga Lost City samt Relaxen från och med torsdag 5 november.
Stängningen innefattar Lost City och Relaxen under tiden de skärpta allmänna råden gäller i Örebro län, och som i dagsläget sträcker sig fram till den 13 december.
Vi kommer även ställa in de planerade spinningspassen under samma period.
Motionsbad och gym kommer fortsatt vara öppet och se aktuella öppettider i kalendern.

Lost City

Covid-19 tillhör en grupp virus som visat sig vara relativt enkel att döda. Det innebär att viruset dör i kontakt med klorerat vatten. En miljö med mycket fukt i luften är också bättre än en torr miljö, eftersom fukten drar ner viruset mot marken vilket gör det svårare för viruset att ”hänga kvar” i luften. Vi följer folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring exempelvis klornivån i våra pooler och bad.

Vi vill påminna alla gäster att visa extra hänsyn mot varandra och att som alltid duscha före bad och att stanna hemma några dagar extra efter sjukdom.

Förköpta biljetter prioriteras första timmen efter öppning och så länge det inte är fullt inne i badet. Blir det fullt arbetar vi med insläpp/utsläpp, även om man har en förköpsbiljett.

Rutiner

För att säkerställa en trygg miljö samt minska risken för smittspridning har vi stärkt våra städrutiner och anpassat anläggningen till den nuvarande situationen. Städning och god handhygien hindrar eventuell smittspridning så att alla ska kunna känna sig trygga i de gemensamma lokalerna.

För att möjliggöra social distansering har receptionen kölappsystem som gör det möjligt att stå utomhus och vänta på sin tur oavsett om du ska besöka badet eller checka in på campingen.

Alla våra medarbetare har fått tydlig information om vikten av god handhygien i samband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övriga arbetsuppgifter. Regelbunden städning sker av dörrhandtag, kranar och andra frekvent använda ytor. Vi desinficerar alla ytor med rengöringsmedel som angriper såväl bakterier som virus. Medlet sprayas på ytor i badet, på gymmet samt servicehusen på campingen.

Vi vill också uppmana alla gäster att tvätta händerna ofta med tvål och vatten samt att stanna hemma vid symtom eller sjukdom.

Campingen

På campingen har vi gott om utrymme så att gästerna kan distansera sig från varandra och ha full kontroll över sitt eget boende. Stugorna städas och desinficeras noggrant av personal efter varje avresa och du kan känna dig helt trygg med renligheten. Om det finns behov öppnar vi upp fler servicehus för att det inte ska bli trångt eller bildas kö till duschar och toaletter.

Camping receptionen är stängd för säsongen. All incheckningen sker från badets reception.